frizeria licurici

Cum trebuie îngrijit părul copilului

November 13, 2019

Ceea ce mănâncă copilul este foarte important. În plus, pe lângă a ajuta corpul să se dezvolte și să crească sănătos și puternic, alimentația influențează și creșterea părului copilului.
În mod normal, părul copilului suferă modificări în timpul creșterii. O să aibă părul bogat și rebel. Acesta este motivul pentru care este o idee bună să știi cum să ai grijă cel mai bine de părul celui mic,astfel încât să crească puternic și cât mai sănătos posibil.

Un alt lucru de care trebuie să ținem cont este că ei vor învăța de la o vârstă fragedă cum să aibă grijă de păr, care poate fi deosebit de important mai ales pentru fete.

Părul nu este doar o caracteristică care adaugă frumusețe. Este legat de igienă, ceva despre care copilul trebuie să învețe de la o vârstă fragedă. Trebuie să-i învățăm că este important să-i acorde atenție.

Caracteristicile de creștere a părului la copil

În primul rând, nu trebuie să-ți faci griji dacă cel mic nu are la început păr. Pe măsură ce lunile trec o să apară. Este normal. Fiecare copil are propriul model de creștere a părului, și nu avem de ales decât să așteptăm.

În mod normal, când ajung la trei ani, o să aibă destul păr, care de multe ori o să fie ondulat. Trebuie să mai știm că de multe ori copilul se poate naște cu părul blond și, în timp, să se închidă la culoare.

Același lucru este valabil și pentru culoarea ochilor. Este un lucru obișnuit. Culoarea se schimbă în jurul valorii de opt sau nouă luni la orice nuanță.
Care este motivul acestor schimbări?
Producția de melanină care se găsește în celulele sugarului este încă imatură,ceea ce înseamnă că ele nu sunt în măsură să creeze culorile definitive ale părului și ochilor care sunt predeterminate de genetica lor.

Nutriția ajută la creșterea părului copilului

Așa cum deja știm, dieta copilului trebuie să fie echilibrată, bogată în vitamine și minerale.Vitamina B este esențială pentru creșterea părului,și nu trebuie să lipsească. De aceea este bine ca în dietă să se găsească alimente precum ouăle, brânza sau iaurtul, avocado, sardine, somon, banane, roșii, fructe de pădure.

Îngrijirea părului la copil

Cât de des trebui spălat copilul pe păr.
Nu este nevoie să-l speli în fiecare zi. În mod normal, trebuie să-l speli la zile diferite. Asta depinde de activitățile pe care le face. În plus, șamponul pe care-l folosim trebuie să aibă un PH echilibrat.

Părul care se piaptănă greu

De multe ori,părul lung se încâlcește și poate deveni dificil la pieptănat. Știm deja că este important să periem părul de mai multe ori pe zi pentru a stimula creșterea și pentru a o mai bună circulație la nivelul scalpului. De aceea,este bine să urmăm niște sfaturi:

– Uleiul de cocos
Beneficiile uleiului de cocos pentru sănătate și frumusețe sunt infinite,iar una dintre proprietățile sale cele mai utile este că acționează ca un balsam. Ia câteva picături de ulei de nucă de cocos în palmă și aplică-l pe părul copilului de la rădăcini la vârfuri. Apoi folosește un pieptene cu dinți largi pentru a descâlci părul.

– Apă caldă și balsam
Ai nevoie de o sticlă cu pulverizator,în care pui apa călduță,pe care o amesteci cu balsam obișnuit. Agită bine conținutul și pulverizează pe părul copilului. Părul o să devină moale și plăcut la atingere.

Skip to toolbar